Search found 17 matches

by whizse
Fri Feb 26, 2016 11:15 pm
Forum: Shadwen
Topic: Segfauls on Linux
Replies: 9
Views: 15539

Re: Segfauls on Linux

So I actually got it running on my 3.3 hardware with MESA_GLSL_VERSION_OVERRIDE=440 MESA_GL_VERSION_OVERRIDE=4.1 obviously not a real solution, as it may crash at any moment the game tries to use anything not supported by the driver, but still proves my point that checking for the extensions instead...
by whizse
Fri Feb 26, 2016 9:05 pm
Forum: Shadwen
Topic: Segfauls on Linux
Replies: 9
Views: 15539

Re: Segfauls on Linux

I get the same segfault, OpenGL 3.3, for the moment. So... 1. It would be great if the OpenGL requirements was mentioned, at least on GOG where I got the demo, there is nothing. 2. The game really shouldn't segfault. Refusing to run is okay, but tell the user what went wrong. It would be even better...
by whizse
Tue Apr 17, 2012 11:14 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: (Solved) Fedora 16 64bits - Core dumped
Replies: 10
Views: 7234

Re: Fedora 16 64bits - Core dumped

Nevertheless... the game will most likely not work on the current open source nouveau drivers even with a 64 bit version. So the properietary Nvidia or AMD display drivers are a requirement anyway and will need to be installed - regardless of 32 bit vs 64 bit application in use. (Notice, that you c...
by whizse
Fri Apr 13, 2012 9:59 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: (Solved) [Trine2] Black screen from the beginning on Linux
Replies: 12
Views: 8726

Re: [Trine2] Black screen from the beginning on Linux

Hello and sorry for the trouble As far as I know the Intel HD 3000 (atleast OSS) drivers doesen't suuport EXT_texture_compression_s3tc extension under Linux which is required by the game, which is likely to cause the problem. But as jpk said above our graphics programmer probably knows this better....
by whizse
Thu Apr 05, 2012 4:34 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: (solved) Trine and Shadowgrounds: Incompatible libxcb
Replies: 2
Views: 4017

Re: Trine and Shadowgrounds: Incompatible libxcb

That worked for both Trine and Shadowgrounds, thanks! :)
by whizse
Wed Apr 04, 2012 10:28 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: (solved) Trine and Shadowgrounds: Incompatible libxcb
Replies: 2
Views: 4017

(solved) Trine and Shadowgrounds: Incompatible libxcb

Hi, I've been trying to get Trine (and Shadowgrounds) working with Mesa 8.0. Unfortunately it's not going so well: ./trine-bin32 Got signal 11 at (nil) from 0xb543ddfb ./trine-bin32[0x80783a8] [0xb775040c] ./lib32/libxcb.so.1(xcb_send_request+0x3b)[0xb543ddfb] /usr/lib/i386-linux-gnu/libxcb-glx.so.0...
by whizse
Sat May 14, 2011 7:57 pm
Forum: Technical support for Linux & Mac
Topic: Graphics problems, Arch Linux, Intel graphics
Replies: 5
Views: 7625

Re: Graphics problems, Arch Linux, Intel graphics

This problem occurs with survivorUpdate1.run and also the previous release by the way. shadowgroundsUpdate1.run also has the same behaviour - the main menu is so washed out that I can't even figure out how to start the game. I should add that I can very briefly see the main menu for both games, but...
by whizse
Fri May 13, 2011 4:24 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: No character movement
Replies: 6
Views: 19441

Re: No character movement

current_profile is set to developer, I can't seem to make any changes to the keybindings in ~/.frozenbyte/claw/profiles/developer/config/keybinds.txt only by editing the same files in the game dir. For example changing "w" to launch open_log works, but setting camera_move_forward = l still...
by whizse
Thu May 05, 2011 11:14 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: No character movement
Replies: 6
Views: 19441

Re: No character movement

No, doesn't make any difference with a fresh setup.

It's odd because some keys do work, like tab, u and l to bring up the interface.
by whizse
Wed May 04, 2011 11:44 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: Attempting trine with the open source radeon drivers
Replies: 8
Views: 6609

Re: Attempting trine with the open source radeon drivers

It's pretty safe to assume bugs in the driver unless you can prove otherwise, especially considering that r600g is still in heavy development. r600g is unfortunately still very slow (there's some sort of bottleneck yet to be found) but in your case it sounds suspiciously slow, are you quite sure tha...
by whizse
Tue May 03, 2011 9:41 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: `GLIBCXX_3.4.14' not found
Replies: 50
Views: 75596

Re: `GLIBCXX_3.4.14' not found

But you can blame the Humble guys, they said from the very beginning that the games won't run on Intel graphics: http://frozenbyte.com/help_humble/ At least for the Linux side I'm quite curious about this, it was a developer from Intel who implemented the necessary changes in Mesa to make it work, ...
by whizse
Tue May 03, 2011 9:38 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: `GLIBCXX_3.4.14' not found
Replies: 50
Views: 75596

Re: `GLIBCXX_3.4.14' not found

I'm sad ... :-( 24.4.2011 [18:31] ERROR: EXT_texture_compression_s3tc required ERROR: Your graphics card cannot run this game. You can try updating your drivers. You need libtxc_dxtn, either see if there are any packages for your distro, or grab it from http://cgit.freedesktop.org/~mareko/libtxc_dx...
by whizse
Tue May 03, 2011 9:36 pm
Forum: Trine Technical Support for Linux & Mac
Topic: Attempting trine with the open source radeon drivers
Replies: 8
Views: 6609

Re: Attempting trine with the open source radeon drivers

The driver does not correctly implement ARB_draw_buffers. Either you don't have the very latest drivers or they didn't fix it yet. This is bug https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=36236 which is still open. And the comments only talk about r300, not r600. I do believe that bug report could ...
by whizse
Tue May 03, 2011 9:31 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: No character movement
Replies: 6
Views: 19441

No character movement

For some reason I can't get the character to move in the game, the default keybindings WASD etc. have no effect at all. Other bindings, Enter to skip the intro, Esc to quit the game, F8 to bring up the console etc. are all working fine, there's also no problem with mouse input so I can use the claw....
by whizse
Tue May 03, 2011 9:28 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: Bugs
Replies: 7
Views: 5329

Re: Bugs

Great! The intro video is playing now.
by whizse
Sun May 01, 2011 5:09 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: Bugs
Replies: 7
Views: 5329

Re: Bugs

That's odd, I still only see beta1 on the HB download page.
by whizse
Fri Apr 29, 2011 10:36 pm
Forum: Jack Claw Feedback & Development
Topic: Bugs
Replies: 7
Views: 5329

Re: Bugs

I'm getting the same errors, and the blank screen. I think that's the video failing to play. In my case pressing Esc (or was it Enter?) cancels it and the game loads.

There's supposedly a new beta coming out soon, so this might already be fixed?

Go to advanced search