Page 1 of 1

Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 4:35 am
by Sodori
So I have looked at that post with the physx here and such. I have closed ATI catalyst but still.

When I start it, first I went through steam then an external link (I downloaded a normal demo like normal people). The wherry first time I started it I recieved that menu buttons I now am gonna explain to you, but the videos was least said... messed up. So I reinstalled and now I only end up with this!

So, what am I experiencin? I load the game, it starts well, but in the main menu I can just see the background and my mouse. And instead of buttons like "options" and "new game" or whatever, I just hear some sound click when I move mouse over them. I repeat, I am missing the visual experience of you having buttons in the main menu. What am I missing? To be calling my computer crappy is to insult your GF, it's in the elite status. Is it too good? lol

Please help, have heard so much about this. All I want is a playable demo and chanses for me preorder this will increase so much that pigs will get scred, grop wings, and fly up to mars growing a new colony that will eventually take over the earth.


Best regards
//Sodori

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 7:17 am
by FB_Lauri
Sodori wrote:So I have looked at that post with the physx here and such. I have closed ATI catalyst but still.

When I start it, first I went through steam then an external link (I downloaded a normal demo like normal people). The wherry first time I started it I recieved that menu buttons I now am gonna explain to you, but the videos was least said... messed up. So I reinstalled and now I only end up with this!

So, what am I experiencin? I load the game, it starts well, but in the main menu I can just see the background and my mouse. And instead of buttons like "options" and "new game" or whatever, I just hear some sound click when I move mouse over them. I repeat, I am missing the visual experience of you having buttons in the main menu. What am I missing? To be calling my computer crappy is to insult your GF, it's in the elite status. Is it too good? lol

Please help, have heard so much about this. All I want is a playable demo and chanses for me preorder this will increase so much that pigs will get scred, grop wings, and fly up to mars growing a new colony that will eventually take over the earth.


Best regards
//Sodori


My best guess is that you have downloaded a corrupted pack (some sites had corrupted installers!) which is missing fonts (and most likely something else also). Try downloading the demo somewhere else.

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 6:05 pm
by Sodori
I've been trying 3 sites already. Might aswell give it a 4:th then. Got any to recomend that you know works? Maybe any user here know where they even did download it? :P

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 6:49 pm
by Mr. ShadowStealer
If you have Steam, you could download it from there. I think I got mine from gamer's hell site.

Link: http://www.gamershell.com/download_47720.shtml

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 7:48 pm
by Sodori
Fourth time the charm :)

Dang that's a nice game! Some minor issuses with the widescreen borders on top and bottom in cutscenes (they don't reach to end of screen sort of) but it's no big deal. I love it!

Just tell me where I should send the cake when this is complete ;)

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Wed Jul 01, 2009 7:50 pm
by Sodori
Mr. ShadowStealer wrote:If you have Steam, you could download it from there. I think I got mine from gamer's hell site.

Link: http://www.gamershell.com/download_47720.shtml


Was from there (among some else) it got corrupted lol. But I guess it was a metter of that 99.9999999% of corrunption in download as well (possibly). Just that it happened 3 times xD

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Thu Jul 02, 2009 6:37 am
by Mishotaki
Mr. ShadowStealer wrote:If you have Steam, you could download it from there. I think I got mine from gamer's hell site.

Link: http://www.gamershell.com/download_47720.shtml

i got the Steam version and i got the invisible menus problem too...
i tried downloading from gamespot.com before, but it was corrupted...
validating the game chache doens't change anything...

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Thu Jul 02, 2009 8:26 am
by Sodori
Mishotaki wrote:
Mr. ShadowStealer wrote:If you have Steam, you could download it from there. I think I got mine from gamer's hell site.

Link: http://www.gamershell.com/download_47720.shtml

i got the Steam version and i got the invisible menus problem too...
i tried downloading from gamespot.com before, but it was corrupted...
validating the game chache doens't change anything...



If you still got the problem, then use fileplanets version. Worked for me.
Now I am a member and all and get max speed out of it, but I am quite possible you can get it even without a membership, least with free membership for shure.

And ofc you should get a direct link to it:
http://www.fileplanet.com/201865/200000/fileinfo/Trine-Demo

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Thu Jul 02, 2009 10:59 pm
by Troto
I've downloaded the Demo via Steam and it works great. Now i've bought the game via Steam and i got the same problem as described above.
I downloaded/reinstalled the Game with different Steam-Mirrors... but i have still no menu.

Im very dissatisfied... what can I do, to play the Game now?

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Thu Jul 02, 2009 11:13 pm
by fb_joel
Restart your computer. That probably fixes the issue. It's a font installation thing, I can't remember the exact reason but it is a thing we can fix (I just need some programmers to tell me what the problem was again). But try restart, that might fix it too. Let me know.

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Thu Jul 02, 2009 11:23 pm
by Troto
The restart fixes the problem. Thank you for the fast support, joel!

Sorry for a little offtopic, but i have another Question: The steamdemo was playable in german. But now ive bought the game for englisch and soumi. Will you patch this, so that i can play my version in german? If, how long must we wait? Thanks for ur answer!

Re: Missing all buttons in main menu

Posted: Sat Jul 04, 2009 10:42 am
by FB_Lauri
Troto wrote:The restart fixes the problem. Thank you for the fast support, joel!

Sorry for a little offtopic, but i have another Question: The steamdemo was playable in german. But now ive bought the game for englisch and soumi. Will you patch this, so that i can play my version in german? If, how long must we wait? Thanks for ur answer!


German, Spanish, French and Italian will be patched in.