Page 1 of 1

Dont get realy sourround sound :(

Posted: Fri Nov 11, 2005 10:39 pm
by Farang
I have a litte Problem, iam using Soundblaster Audigy 2 ZS and The teufel Cem box sets, i have the newest Audigy driver installed.
In options i used Multi (5.1) and i triet the option sourround but i just get sound out of the right center and left box, the rear boxes are sliences.
Have an idea how to get full sourround?

Posted: Sat Nov 12, 2005 12:38 pm
by Sampo
Heh, I've noticed just the same with Shadowgrounds :P I have a motherboard with integrated soundcard. It is a nForce2 one, so it is capable of handling 5.1 sound. Anyway, it is pure stereo sound I hear in Shadowgrounds despite of choosing the multi-channel (5.1+) option.

I've had this problem with other games too, for example FlatOut.

Posted: Sat Nov 12, 2005 12:59 pm
by Znake
Doesn't Multichannel (5.1+) mean over 5.1? At least I think so due to the plus there. There is an option called "Sorround Speakers" have you tried that?

Posted: Sat Nov 12, 2005 2:58 pm
by Sampo
Good idea, but it didn't work...

Posted: Sat Nov 12, 2005 6:11 pm
by Farang
Znake wrote:Doesn't Multichannel (5.1+) mean over 5.1? At least I think so due to the plus there. There is an option called "Sorround Speakers" have you tried that?

Yep have tried it out too wiht the same result , left center and right i get sound but the reas keep silence

5.1 Sounds

Posted: Sat Nov 12, 2005 6:36 pm
by fb_artz
I'll make coders to check out this issue. We like to hear the sounds as intended, won't we. :)

Posted: Sat Nov 12, 2005 7:24 pm
by Sampo
I was just dreaming about surround sounds in the Ganymedean storm. That, guys, would be something really thrilling.

Posted: Tue Feb 14, 2006 10:53 pm
by Guest
Anything new on this? No matter what I try to do, rears are totally silent. Same with my old Audigy 2ZS and with new X-Fi FPS...