Trine crashes

Technical support for Trine for the Windows and PSN platforms. Please indicate your system specs and operating system in your post if you can.
osyka
Posts: 3
Joined: Thu Aug 13, 2009 11:34 am

Trine crashes

Postby osyka » Thu Aug 13, 2009 12:00 pm

Trine crashes once every while when I'm playing. Each time it crashes I see an icon in the system tray that says "display driver atikmdag has stopped responding and has successfully recovered". There is no set amount of time I can play Trine before it crashes - it can be an hour or (mostly) 10-20 minutes. The crashes have appeared (or just gotten worse) at the wyrm-something caves.

My specs are:
AMD Athlon 64 7850 2.8 GHz
ATI Radeon HD 4670 1024 Mb
Vista Ultimate SP2

I'm using that latest drivers for both my video card and PhysX, I have disabled Catalyst A.I., running the game at 1280x1024 with AA and VSync turned OFF.

Thanks in advance.

osyka
Posts: 3
Joined: Thu Aug 13, 2009 11:34 am

Re: Trine crashes

Postby osyka » Thu Aug 13, 2009 2:32 pm

Log Name: System
Source: Display
Date: 8/13/2009 2:28:25 PM
Event ID: 4101
Task Category: None
Level: Warning
Keywords: Classic
User: N/A
Computer: misha-PC
Description:
Display driver atikmdag stopped responding and has successfully recovered.
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
<System>
<Provider Name="Display" />
<EventID Qualifiers="0">4101</EventID>
<Level>3</Level>
<Task>0</Task>
<Keywords>0x80000000000000</Keywords>
<TimeCreated SystemTime="2009-08-13T11:28:25.000Z" />
<EventRecordID>38626</EventRecordID>
<Channel>System</Channel>
<Computer>misha-PC</Computer>
<Security />
</System>
<EventData>
<Data>atikmdag</Data>
</EventData>



This is the event data I've gathered from windows event viewer, listed under "system events".

User avatar
Mr. ShadowStealer
Posts: 435
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:12 pm
Location: Finland
Contact:

Re: Trine crashes

Postby Mr. ShadowStealer » Sat Aug 15, 2009 12:46 pm

Have you disabled ATI Catalyst AI? It might help.
Not all of you have äää's and ööö's :P

osyka
Posts: 3
Joined: Thu Aug 13, 2009 11:34 am

Re: Trine crashes

Postby osyka » Sat Aug 15, 2009 7:27 pm

Mr. ShadowStealer wrote:Have you disabled ATI Catalyst AI? It might help.


I did, along with some other things I mentioned in the first post.

The GPU temperature during one of the crashes was 50C, so I think overheating is out of the question. However, I recently got two Blue Screens of Death in a row instead of a simple game crash... something about someone going in a loop.

User avatar
Mr. ShadowStealer
Posts: 435
Joined: Mon Feb 20, 2006 10:12 pm
Location: Finland
Contact:

Re: Trine crashes

Postby Mr. ShadowStealer » Thu Aug 20, 2009 1:33 pm

Well... I can't guess anything else anymore than just that try updating your graphic card drivers. :P
Not all of you have äää's and ööö's :P


Return to “Trine Technical Support for Windows & PSN”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 0 guests